ANNOUNCEMENT vs ADVERTISMENT.

Hallo semuanya, gimana masih semangat kan belajar bahasa Inggris? Tentu dong! Jadi hari ini kita mau membahas apa sih perbedaan dari “ANNOUNCEMENT and ADVERTISMENT”.Yaudah yuk kita simak aja langsung!

  1. Announcement                     :

Announcement adalah pengumuman yang berisi berita sesuatu acara. Biasanya announcement itu ada di mading sekolah, papan pengumuman di kantor dan lain lain.

2. Advertisment :

Nah, kalo advertisment itu adalah sebuah iklan yang bertujuan mempromosikan suatu barang tertentu. Seperti yang kita sering liat di spanduk-spanduk pinggir jalan atau di televisi kita.

Contoh dari “Announcement dan Advertisment”    :

  • Announcement         :
    ATTENTION PLEASE!
     Our course will have some competition that will be held on 25th of June 2017 to celebrate British Course birthday. There are speech competition, story telling, and sing competition.
    Regristration will be held on 22-24th June at the Office.
    Free regristration and full of prize!
    For more information, please contact our committee.
  • Advertisment                        :      
         “BELEZA HOTEL”
     Jasmine street 23A, phone            : 453890
                Room rate     :
    Standart room          : IDR.550.000;
    Deluxe room             : IDR.850.000;
    Suite room                : IDR.1.350.000;
    For a card that has a Beleza Hotel,rental prices can be discounted by 10%, Beleza Hotel card can be purcashed for IDR.650.000;
    Facilities       : Air conditioning,swimming pool,restaurant,children’s playground,a computer room, a bookstore, a golf course,a gym,and much more. For a 85% discount Monday check out time : 12pm.

Nahh, sudah tahu kan bagaimana perbedaan Announcement vs Advertisment. Sekarang giliran kalian untuk mencoba membuat announcement atau advertisment! Bisa kan? Selamat mencoba. Semoga artikel ini bermanfaat, ya! Baca juga Jenis-jenis Text di web ini.

Leave a Reply

Close Menu